Driemastklipper Grootvorst & Stevenaak Minerva

Meezeilen voor scholen

Op de Grootvorst en de Minerva worden al vele jaren, met veel succes, schoolreizen gehouden. Als afsluiting van een schooljaar of -periode of als kennismaking.

Scholen huren vaak meerdere zeilschepen en de schepen varen dan gezamenlijk van haven naar haven.

De leerlingen zijn actief bezig met zeilen, kunnen zelf de organisatie van het boodschappen en eten klaarmaken doen en leren hierdoor goed samen te werken. Soms geeft de begeleiding aan ’s avonds in rustige havens te willen liggen of op het Wad te blijven; anderen willen graag naar, bijvoorbeeld, de disco of een museum bezoeken. Samen met de schipper en het actuele weerbericht  maakt u aan het begin van de zeiltocht een programma.

Het huren van een groot zeilschip is ook betaalbaar voor de scholier en/of de school. Wij hanteren speciale schooltarieven: voor een midweek (maandag-vrijdag) betaalt men ca.

€. 135,= p.p. voor de huur van het schip.

Het eten en drinken kunt u zelf inkopen. Wij bieden desgewenst ook “het Waddenmenu”aan: voor €. 55,=  p.p. krijgt u voor 5 dagen eten aan boord, met de beschrijving van de menu’s daarbij. Tussendoor hoeft u alleen vers brood te kopen.

Holland-Waterland: een must voor leerlingen om hiermee op deze manier kennis mee te maken.